Resultats de la cerca frase exacta: 147

Diccionari de la llengua catalana
71. anticlor
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Substància usada per a treure l'excés de clor lliure o d'hipoclorit en el blanqueig de la pasta de paper, dels teixits, etc. [...]
72. lacre
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pasta sòlida composta de laca, de trementina i d'una matèria colorant, que s'empra, fosa, per a cloure i segellar cartes, plecs, etc. [...]
73. caolí
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Argila de color blanc, constituïda gairebé exclusivament per caolinita, formada per l'alteració dels feldespats i usada per a fer la pasta de la porcellana. [...]
74. fondant
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Xocolata especial per a ésser fosa. Xocolata fondant. Pasta feta de sucre, mantega, aigua i altres ingredients que, aromatitzada, s'empra en pastisseria i confiteria.  [...]
75. gorgonzola
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Formatge elaborat amb llet de vaca, de pasta semitova viada d'un color blau i de gust lleugerament picant, originari del municipi italià de Gorgonzola. [...]
76. desfibrar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Destriar les fibres (d'un material fibrós). Desfibrava el cànem per fer cordes. Els torrons de mala qualitat es desfibren i queden fets una pasta. [...]
77. gaveta
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Recipient quadrat de fusta o de goma, amb anses, de poca profunditat i de parets inclinades cap enfora, on es pasta el ciment, el morter, etc. [...]
78. parmesà -ana
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Natural de Parma. Relatiu o pertanyent a Parma o als seus habitants. Formatge de pasta dura elaborat amb llet de vaca, originari de Parma. Formatge parmesà.  [...]
79. pastetes
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pasta clara de midó o farina i aigua, bullida fins a fer-ne una substància aglutinant. Sopes espesses, com les que hom dona als infants. Fang clar. [...]
80. praliné
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pasta feta d'ametlles, d'avellanes o de nous, amb sucre i mel, utilitzada sovint per a farcir bombons i pastissos i per a fer-ne torrons. [...]
Pàgines  8 / 15 
<< Anterior  Pàgina  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  Següent >>